Släng er i väggen Herreys – guldskjorta för 200 000 dollar

0

Släng er i väggen Herreys med era gyllene skor – de indiska männen skaffar guldskjortor
I Indien är guld en mycket vanlig investeringsform och nu satsar rika indiska män på guldskjortor.

Datta Phuge är en indisk affärsman som valde att skaffa sig en 3,2-kilo skjorta av massivt guld och andra rika män i Indien väljer också guld som material i kläderna.

Pankaj Parakh är en affärsman och lokal politiker som firade sin 45-årsdag genom att skänka sig själv en 4-kilo guld skjorta värda över $ 200 000. Pankaj är en textilbaron från staden Yeola, som ligger nära Mumbai, och han har skapat sin förmögenhet genom sin klädimperium. Han beställde guldtröjan till sin födelsedag.

Tröjan ritades ursprunglingen av Bafna juvelerare i den närliggande staden Nashik. Plagget gjordes därefter av Shanti juvelerare i Mumbai, med ett team av 20 utvalda hantverkare som tillbringade 3.200 timmar att ”sy” skjortan. Pankaj vill att resten av världen får kännedom om hans rikedom och ett effektivt marknadsföringstrick är att självklart att bära rikedomen.

Den indiska modemarknaden

Men den indiska modemarknaden handlar som tur är inte bara om flådiga guldkläder. Den indiska modebranschen har mognat med designers som  Manish Malhotra, Ritu Kumar, Raghavendra Rathore, Hemant Trivedi, Kiran och Uttam Ghosh. Vad som är roligt är modevisningarna där kvinnor alltid stulit showen med sina granna och färgglada sarees, lehenga cholis och salwar kameez.

Men även männen har nu lyckats väldesignade Pathani kostymer, kurta pyjamasar, traditionella sherwanis.

Share.

About Author

Jag har aldrig blivit anklagad för att vara en fashionista men under några månader jobbade jag vid Norrmalmstorg och började lägga ut bilder från modebutikerna kring Stureplan.

Leave A Reply