Prada väskor – vad kännetecknar en Prada väska?

0

Detta italienska modemärke startades av Mario Prada i Milano 1913. Prada specialiserar sig på konfektion, skor, parfymer, resetillbehör, parfymer, klockor och andra produkter för eliten. Dess berömda Struts läderväskor säljs för runt 10 000 USD styck. Varumärket är populärt bland modeälskare runt om i världen. Det driver mer än 600 modebutiker över hela världen. Företaget genererar cirka 4 miljarder dollar i årliga intäkter. Företaget blev uberkänt från filmen ”The Devil wear Prada” med Meryl Streep.

Prada vår och sommar kollektionen 2020

Prada höst vinter 2020/2021

Vad kännetecknar en Prada väska?

Pradas kläder är bland de dyraste i världen och dera collektion innehåller även skor, väskor och hattar.  Under 80-talet gav de oss ryggsäckar i nylon och man har relanserat nya trendiga ryggsäckar. Kläderna är enkla i design samtidigt  som de har den senaste designen och hög hållbarhet.

prada väskor - en mörk och en brun prada

Prada väskor från skyltfönstret i butiken i Stockholm

prada

Grön pradaväska från skyltfönstret i Stockholm

Fotografier tagna från skyltfönstret på Birger Jarlsgatan i Stockholm februari 2015.

Företaget har många butiker runt om i världen och stor franchising verksamhet. Prada är börsnoterat.

prada

Bild: Prada Marfa var ett konstprojekt som Berlin konstnärerna Michael Elmgreen och Ingar Dragset  uppförde i Texas öknen strax utanför konstnärsstaden Marfa år 2005.Skulpturen sattes upp som en butik med riktiga kläder. Det var bara ett problem – butiken hade ingen ingång.

Miuccia Prada är en av världens rikaste kvinnor och entreprenören och modedesignern bakom varumärket Prada. Företaget grundades av hennes farfar Mario Prada. Hon började arbeta för företaget i 1978 och utformade handväskor. Hon expanderade sitt mönster till kläder och en herrlinje. År 1992 skapade hon en Miu Miu linjen som en billigare klädalternativ baserat på hennes egen garderob.

Share.

About Author

Jag har aldrig blivit anklagad för att vara en fashionista men under några månader jobbade jag vid Norrmalmstorg och började lägga ut bilder från modebutikerna kring Stureplan.

Leave A Reply