Kostym – stilguide och färgval

0

Att sätta på sig en kostym är ett snabbt sätt att fixa stilen.

Vilken färg på kostymen ska jag välja?

Brun kostym

En brun färg på kostymen är ”mättad” i färgen och de fordrar ganska kraftiga kulörer i accenterna som slips. En matchande brun slips gör dem mest ”diskreta”, brunbeige ger en elegant ”sportig” effekt. Blått, grönt och djup rött är också idealiska ackompanjemang.

Blå kostym

Till en blå kostym fungerar alltid en blå slips, men då alltid ljusare eller mörkare än kostymen. Silvergrått kan vara fräscht elegant och gula nyanser, brunt eller rött ger paranta kontraster. Det är viktigt att färgerna är klara och inte ”murriga”.

Grå kostym

Till en grå kostym fungerar det mesta praktiskt i färgväg (utom just grått). Däremot måste det vara rena och klara färgers annars blir helhetsintrycket lätt ”smutsigt”. Nyanserna bör kontrastera till ljusgrått kan du använda en mörkare slips och till en mörk kostym använder du en ljusare.

Grön kostym

De gröna kostymerna har sin mest distingerade kompletteringsfärg i kakaobrunt. Gula nyanser ger en frisk accent. Rött kan vara högst raffinerat men du måste vara väldigt noga att välja rätt nyans så att det inte ”skär” sig.

Share.

About Author

Jag har aldrig blivit anklagad för att vara en fashionista men under några månader jobbade jag vid Norrmalmstorg och började lägga ut bilder från modebutikerna kring Stureplan.

Leave A Reply