50-tals mode män – klädmodet för herrar på 50-talet

0

För många är Cary Grant den ultimata stilikonen men även om du ser på tidningar från 50-talet så är herrmodet utvecklat och sofistikerat.

Jag hittade lite sköna bilder från bildtidningen Se som publicerades i början på 50-talet och som visar tidens engelska mode. De här fotografierna är alltså mer än 60 år gamla och klädesplaggen är handsydda av engelska skräddare och skräddarkåren hade precis exploderat i en rad både färg och fantasisprakande modeller. Under början på 50-talet hade man låtit saxen gå och kläderna blev mer fantasirika. Västsnibbar har fallit och byxslag försvunnit och fickorna har blivit snedskurna. Dessutom har de introducerat de nya cocktailjackorna.

50-tals mode män

50-tals mode män
Den högknäppta kavajen hade vi på oss åren 1938-41 men dubbelbössan är inte obligatorisk….

se3

 

se2

 

 

dyrakläder4

Snygga kläder och självklart med handskar. Vardagsrocken hade tagit ett 40-årigt steg tillbaka i tiden dvs till 1910-talet. Liksom före första världskrigets rock räcker den här rocken till knäna och en annan välbekant detalj är den svarta sammetskragen som var höjden av sin elegans 1915. Enda skillnaden är att de hade bara en slits där bak vid den tiden.

marinklader

 

cityvast

Självklart ska man ha en city-väst utan snibbar…

Share.

About Author

Jag har aldrig blivit anklagad för att vara en fashionista men under några månader jobbade jag vid Norrmalmstorg och började lägga ut bilder från modebutikerna kring Stureplan.

Leave A Reply