Högteknologiskt mode – transparanta kläder när du blir upphetsad

0

Klänningen som blir transparent när personen som bär kläderna blir upphetsad Skulle du våga prova det? Det holländska designkollektiv Studio Roosegaarde har utvecklat en klänning som lanserats under namnet Intimacy 2.0 -becoming transparent tillsammans med designern Anouk Wipprecht. Projektet utforskar  förhållandet mellan intimitet och teknik. Dess högteknologiska plagg titeln ”Intimitet Vit” och ”Intimacy Black ’är gjorda av ogenomskinliga smarta e-folier som blir allt mer transparent baserat på nära och personliga möten med människor. Den sociala interaktionen bestämmer plaggets nivå av öppenhet och sägs skapa en sensuell lek av utlämnande.För närvarande väljer Studio Roosegaarde haute couture designers för att utveckla nästa INTIMACY 3,0 modekollektion som vänder sig både till kvinnor och män.

Kläderna är tillverkade av läder och smarta e-folier som tänjer på gränserna mellan teknik och intimitet ”. De högteknologiska panelerna stimuleras av hjärtslag hos bäraren. Från början är kläderna vita och inte transparanta men de blir de allt öppnare när de utsätts för elektrisk ström – i detta fall ett hjärta som slår.

Men Itimacy 2.0 är inte de enda kläderna som använder innovativ teknik. Andra high-tech kläder, som kallas bionic fashion, hittar du hos Sensoree som med sin kollektin GER Mood Sweater visar bärarens känslor och Blinklifier tolkar ögonrörelser och får ledlampor att blinka vilket tar flörtandet till nästa nivå. Även storföretag som Phillips håller på med att experimentera med kläder som visar bärarens känslor och kallar projektet The SKIN probe project.

Många av de Bionic fashion kläderna används för att skapa uppmärksamhet men du hittar också motsatsen  hos Anouk Wipprecht som har ett klädesplagg som skapar rökridåer ifall man träffar en person som man inte vill umgås med.

Smart Hoodie

Kavla upp ärmen för att skicka ett meddelande om att du är upptagen eller rör din huva för att låta någon veta att du tänker på dem. Diskreta rörelser kan förmedla budskap vilket är idén bakom Smart Hoodie som är ett projekt av Alina Balean och Rucha Patwardhan som är studenter i NYU Interactive Telecommunications Program.

Share.

About Author

Jag har aldrig blivit anklagad för att vara en fashionista men under några månader jobbade jag vid Norrmalmstorg och började lägga ut bilder från modebutikerna kring Stureplan.

Leave A Reply