Gucci – det italienska modehuset – vår och sommarkollektion 2020

0

Gucci är ett italienskt modehus och har bland världens mest exklusiva klädmärken med hög kvalitet och designade väskor. Det anses vara det mest framgångsrika italienska märket idag.

Gucci har varit i spetsen för modebranschen i nästan ett sekel. Det italienska varumärket grundades av Guccio Gucci 1920 och öppnade sin första butik 1921. Han var en invandrare hotellarbetare i Paris, där han var fascinerades av premium handväsko.

Kollektion vår sommar 2020

Kollektion höst vinter 2020/2021

gucci vintage

Gucci vintage Florens Rom trenchcoat ostronfärgad med löstagbar mocca. Utropspris 16000-18000 kronor på Stockholms auktionshus.

Gucci är ett italienskt modehus och har bland världens mest exklusiva klädmärken med hög kvalitet och designade väskor. Företaget grundades 1921 i Florens och varumärkeslojaliteten bland kunderna är mycket hög. Enligt Rapstats är Gucci det vanligaste märket som rappare har i sina texter men märket har tappat något i popularitet sedan 2008.

Chef designer
Frida Giannini

Gucci

Gucchi klänning utställd på Liljevalchs 2016. Guldklänning med fjäderutsmyckning vår/sommar 2011.

Kända personer som bär Gucci

Klädmärket bärs ofta av kändisar.

  • Kate Hudson
  • Kate Beckinsale
  • Salma Hayek
  • Dakota Johnson

Gucci sponsrar events som ”Art and Film Gala” i Los Angeles vilket innebär att många kändisar dyker upp i modehusets kläder.

Sortiment

Företaget har både herr och kvinnokläder ofta i läder och de har fått mycket publicitet att de var ett av de första riktigt stora varumärkena som gjorde en barnkollektion och de har också starka på accessoarer, väskor, klockor, solglasögon och smycken.
Trend sommaren 2013 för män är kläder med blommor. Kan det kallas för en postjugend stil?

Business

Miljön kring Gucci är rätt hård och Jenny Gucci skrev i boken ”Gucci krigen – hur jag överlevde mord och intriger i världens största modehus” om mycket som familjeintrigerna som döljde sig bakom det glamorösa namnet. Företaget har mer än 300 butiker i hela världen – en av frontaffärerna är butiken i Monaco. Under 2013 köpte Gucci det italienska porslinsföretaget Richard Ginori som grundades 1753 vilket är ett segment som Versace och Armani konkurrerar inom. Inom företaget har de gjort företagsförvärv och köpte en stor andel av det brittiska modeföretaget Alexander McQueen. Moderbolag är Kering http://www.kering.com/


Gucciaffären i Stockholm

Varumärket Gucci på Google

Regionalt intresse Gucci

På uppgång

Share.

About Author

Jag har aldrig blivit anklagad för att vara en fashionista men under några månader jobbade jag vid Norrmalmstorg och började lägga ut bilder från modebutikerna kring Stureplan.

Leave A Reply