Dyra skjortor – världens dyraste skjorta och T-shirt

0

En vit skjorta tillhör basplaggen. Det finns flera klädmärken som specialiserat sig på dyra och exklusiva kvalitetsskjortor. Men vilken är den dyraste och mest exklusiva skjorta?

Eton skjortor

En av de mest exklusiva och eleganta skjortmärkena hittar du från Eton.  Eton har haft numrerade serier och jubileumsutgåvor ”Eton Diamond Shirt” för 40 000 dollar (se bild) och det är ju ett smart marknadsföringstrix att ha den dyraste skjortan i världen. Annars marknadsförs Eton genom en speciell bomull som används Gossypium Barbadense som odlas i USA och Egypten.
etonskjorta
Eton skjorta från skyltfönster vid Stureplan februari 2014.

Hermes skjortor

Fast det finns en T-shirt som är dyrare och det är Hermes Croc T-shirt med ett pris på 91 500 dollar som lanserades våren 2013. T-shirten är gjord i krokodilskinn.
Ofta är det detaljer som skiljer dyrare skjortor från billigare det kan tex handla om mönstrade insidor och designade knappar med signifikativa märkningar.

Exklusiva och dyra skjortor och märken

Det finns också billigare skjortor som fortfarande har hög kvalité och är värda att lyftas fram. Ett sådant märke är tex svenska A Day’s March som ligger på Kungsgatan 3 i Stockholm där de säljer Oxford skjortor för 595 kronor.

Hur du fixar skjortan

Missa inte den här videon militärens tips hur du fixar din skjorta så den ser snygg ut.

Share.

About Author

Jag har aldrig blivit anklagad för att vara en fashionista men under några månader jobbade jag vid Norrmalmstorg och började lägga ut bilder från modebutikerna kring Stureplan.

Leave A Reply