Coco Chanel – kollektion 2020

0

Chanel räknas som världens dyraste klädvarumärke.

Namnet Chanel har förknippats med lyx och premium mode i mer än ett sekel. Företaget grundades av Coco Chanel 1909 i Paris med lanseringen av parfymer och Chanel kostym. Företaget har anpassat sig till förändrade modetrender under det senaste århundradet och är fortfarande ett av de mest älskade lyxmärkena. En av deras mest populära och dyra objekt är Chanel ”Diamond Forever” Classic väska.

Se vår och sommar 2020 Haute Couture från Chanel.


Vår höst och vinter kollektionen 2020-2021 från Chanel.

coco

Vem var Coco Chanel?

Coco Chanel var 1900-talets mest inflytelserika kvinnliga designer som inspirerades av sportkläder och vardagsmaterial och deras lyxiga kläder fokuserar på komfort. Coco Chanel hävdade ett födelsedatum var 1893 och hemstaden Auvergne; men i själva verket föddes hon tio år tidigare i Saumur.

Gabrielle Chanel började med en liten butik i Paris 1909.  Först sålde hon dekorativa hattar till de franska damerna som åtföljdes med sina herrar, där hon träffade Arthur Chapel, som såg de fantastiska kvaliteter i Coco och hjälpte henne gain a position vid 31 Rue Cambon 1910.

1913 började Coco med kvinnosportkläder. Senare sålde hon flanell jackor, långa jersey tröjor, båt-ringad toppar, formella linnekjolar och kjol jackor. Hela hennes samling blev mycket populär med 1915 och var uppskattad för sin enkelhet över hela Frankrike. Chanel hade en unik talang för att se vad världen behövde och gjorde kläder efter detta. Hon ansåg att den verkliga elegans kommer från enkelheten.

Det ikoniska franska klädmärket håller mycket hög kvalitet och designen är unik i stil och känd för sin höga kvalitet. Klädmärket är speciellt populärt bland kvinnor och de är även kända för makeup och juvel kollektioner som Sous le Signe du Lion.

Den revolutionära little black dress (LBD) räknas som ett mästerverk. Deras parfym är välkända tex Chanel No. 5 som Marilyn Monroe föredrog att ha på sig när hon sov.

Den ursprungliga Chanel butiken i Paris låg på Rue Cambon men eftersom butiker renoveras har man flyttat till 382, rue Saint Honoré. Man kommer även ta in kosmetika från New York kollektionen och från andra platser i världen. Tanken är att butiken ska bli en vallfärdsort för den som är intresserad av makeup. Hennes avslappnade mode bestod av korta kjolar med vardagligt utseende som stod i skarp kontrast till det populära korsett modet som var populärt under de föregående decennierna.

“A girl should be two things: classy and fabulous.”
– Coco Chanel

1954 var hennes och de första linjerna med av haute couture. Hennes instinktiva, fritidskläder nklusive Chanel kostym var ögongodis. Hon introducerade jackor och byxor för kvinnor.

Chefsdesigner var Karl Lagerfeldt sedan 1983-2019 och varumärket säljer även juveler och klockor. Ägare är barnbarnen till Pierre Wertheimer som var den första affärspartnern med Coco Chanel.

channel3

 

gucci

 

channel

Modeller som representerat Chanel och varit ansiktet för företaget

  • Keira Knightley (nuvarande)
  • Kate Moss
  • Nicole Kidman
  • Catherine Deneuve
  • Vanessa Paradis

Sökningar på Google

Regionalt intresse

På uppgång

Share.

About Author

Jag har aldrig blivit anklagad för att vara en fashionista men under några månader jobbade jag vid Norrmalmstorg och började lägga ut bilder från modebutikerna kring Stureplan.

Leave A Reply